Eenheid Veiligheid & Recht
< Terug naar lijst

Stageopdracht: Juridisch adviseur/Secretaris bezwarencommissie

Solliciteren

Zoek je een boeiende stageopdracht? Een meewerkstage op Hbo-niveau (Hbo-rechten/bestuurskunde). De stage is voor 5 maanden voor 36 uren per week, ingaande september 2019.

De gemeente Apeldoorn telt 160.000 inwoners en is als stad en organisatie volop in beweging. De stad vervult met Deventer en Zutphen een centrumfunctie in de Stedendriehoek. Apeldoorn is één van de belangrijkste werkgelegenheidscentra in Midden-Nederland met (hoofd)vestigingen van onder meer Kadaster en Belastingdienst. De sectoren informatie- en communicatietechnologie, toerisme, zakelijke dienstverlening, maakindustrie en zorgsector zijn er uitstekend vertegenwoordigd. Apeldoorn is een groene gemeente met een centrale ligging aan de rand van de Veluwe. Apeldoorn heeft drie strategische doelen; Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie. Met duurzaamheid als rode draad.

Een organisatie met 1.300 medewerkers die werken vanuit de kernwaarden: betrokken, uitnodigend en slagvaardig. Samenwerken en leren is hierbij leidend.

Beoogede taken en werkzaamheden van de stagiair in het bestuursrecht:

  1. Werkzaamheden verrichten als secretaris van de onafhankelijke bezwarencommissie; correspondentie en advies opstellen, bewaken beslistermijn, bepalen ontvankelijkheid op het gebied van het sociale domein en mogelijk breder.
  2. Ambtelijk afdoen van bezwaarzaken bij spoedeisende bestuursdwang, de zogenaamde afval- en fietszaken.

Functie-eisen:

  • Opleiding: Hbo-rechten
  • Periode: vanaf september 2019
  • Communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)
  • Analytisch vermogen
  • Geïnteresseerd in maatschappelijk ontwikkelingen

Arbeidsvoorwaarden
Een leerzame ervaring, goede begeleiding binnen een gedreven team en een waardevolle aanvulling op je CV. Ook biedt de gemeente Apeldoorn een stagevergoeding. Deze bedraagt vooralsnog € 325,00 per maand (bij een 36-urige werkweek).

Contactinfo
Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met de heer A.M. Dekker, programmamanager bezwaar en beroep, telefoonnummer 055–5802207. Informatie over de gemeente is te vinden op www.apeldoorn.nl.

Solliciteren?
Reageren kan alleen via de solliciteer button op deze website. In verband met het digitale proces kunnen we te laat binnengekomen reacties of op een andere manier ingediende sollicitaties niet in de procedure meenemen. Wij zien je reactie graag uiterlijk 1 augustus 2019 tegemoet. Wij ontvangen graag een up-to-date CV en een brief waarin je je motivatie voor deze stageopdracht toelicht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

 

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-131

Vacaturetype / functietype:

Stage

Startdatum:

27-06-2019

Sluitingsdatum:

01-08-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Ton Dekker
tel.: +31 555802207

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven