Thema Maatschappelijke ontwikkeling
< Terug naar lijst

Durf jij in tijden van verandering voor jezelf te kiezen en je koers te wijzigen? In deze functie zorg jij ervoor dat verstrekte leningen en te veel betaalde uitkering worden teruggevorderd en terugbetaald! Kunnen we op jou rekenen?

Administratief Juridisch Medewerker Uitbetalen en Terugvorderen (m/v/x)

Solliciteren

Deze vacature van administratief juridisch medewerker in en terugvorderen (24-32 uur) is jouw volgende stap als je:

  • het een uitdaging vindt om leningen en ten onrechte verstrekte uitkeringen terug te vorderen en te innen;
  • houdt van onderzoek doen naar het ontstaan van een vordering en beoordelen of het gedrag boetewaardig is;
  • zelfstandig wilt werken binnen een leuk team;
  • klantvriendelijk bent, maar daarbij nooit jouw doel uit het oog verliest.

Dit ga je doen
Het cluster terugvorderen houdt zich binnen het team bezig met het terug- en invorderen van leningen en onjuist verstrekte uitkeringen. Jouw doel? Deze gelden terugvorderen en innen. Belangrijke taken in deze functie zijn het juridisch correct terugvorderen van de te veel verstrekte bijstand en het uitvoeren van debiteurenbeheer. Daarnaast vinden er boete-afwegingen plaats, waarbij wordt beoordeeld of en zo ja tot welk bedrag een boete moet worden opgelegd.

Voor het uitvoeren van debiteurenbeheer maak je zelfstandig betaalafspraken met inwoners en verricht je gegevens- en brononderzoek naar hun inkomsten en vermogen.  Je vindt het geen probleem om bij inwoners die niet betalen, gedwongen invordering in te zetten. Hiervoor onderhoud je telefonisch en schriftelijk contact met de inwoner, werkgevers, uitkeringsinstanties en deurwaarders. Ook handel je binnen gestelde kaders zelfstandig kwijtscheldingsverzoeken af en heb je contact met schuldhulpverleners. Hierbij wordt verwacht dat je een integrale afweging kunt maken van verschillende aspecten die een rol spelen.

Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met ruim 168.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 2.000 collega’s werken we aan het Apeldoorn van nu én morgen.

Genoeg uitdaging voor jou en jouw team dus! Bij het team Schuldhulpverlening Uitbetalen en Terugvorderen wachten jouw collega’s al op je! Wij zorgen ervoor dat gemeenschapsgeld wordt terugbetaald. Jouw nieuwe team valt binnen afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling. Deze afdeling zet zich onder andere in voor de inwoners van Apeldoorn met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt. Het uitgangspunt is: iedereen doet naar eigen vermogen mee. In veel gevallen gaat het om inwoners met meerdere problemen. Of het nu gaat om inwoners te begeleiden naar werk, geldzaken op orde te brengen of extra financiële voorzieningen te treffen. Binnen Maatschappelijke Ontwikkeling werken alle teams samen aan integrale oplossingen voor deze inwoners.

Dit bieden we je

  • Een dienstverband van 24- 32 uur per week. In eerste instantie voor een jaar met uitzicht op vast;
  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.404 (schaal 6) en maximaal € 3.784 (schaal 7) op basis van 36 uur. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring;
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% boven op je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
    • Extra inkomen door het te laten uitbetalen.  
    • Het kopen van extra vakantie-uren.
  • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot verlofsparen en een flexibele planning;
  • Aandacht voor de mogelijkheden die we als werkgever bieden op het gebied van leren en ontwikkelen op vakinhoud en loopbaan;
  • 194,4 vakantie-uren op basis van 36 uur;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een fijne omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en ingericht op flexibel werken;
  • Kun je in jouw functie (deels) thuiswerken? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding;
  • Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan krijg je dit volledig vergoed. Kom je met de auto, fiets of lopend? Dan ontvang je hiervoor een tegemoetkoming.

Dit neem je mee
Strik je veters extra strak, want voor deze functie sta jij stevig in de schoenen. Je bent altijd klantvriendelijk, maar je bent ook besluitvaardig en standvastig wanneer dat moet. Je bent gedreven om persoonlijke doelen te halen én gaat altijd voor het beste resultaat. Je vindt het leuk om in een geautomatiseerd systeem (Suite sociaal domein) gegevens te muteren en doet dit met gevoel voor detail. Daarnaast vind je het fijn om binnen een team zelfstandig te werken. Samen met het team bepaal je welke werkzaamheden prioriteit hebben en hoe deze worden opgepakt. Daarnaast heb je:

  • minimaal een afgerond mbo-opleiding (niveau 4);
  • kennis van relevante wetgeving op het gebied van terug- en invordering en ben je in staat om wet- en regelgeving in de praktijk toe te passen en conclusies te trekken.
  • affiniteit met sociale zekerheid en ben je in staat om binnen gestelde kaders een zo goed mogelijke oplossing te zoeken. Hierbij heb je oog voor het belang van de inwoner en de gemeente.

Heb je geen ervaring, maar wel een hbo-opleiding? En deze functie lijkt je wat? Reageer dan ook!

Solliciteren?
Reageren kan tot 13 mei via de solliciteer knop. Heb je vragen over de inhoud van het werk? Neem dan contact op met Jacinta Tjassens Keiser (06-38627248).

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2024-1395

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Startdatum:

26-04-2024

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Jacinta Tjassens Keiser
mobiel: 0638627248

Bedrijfspagina:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven