Thema Ruimte
< Terug naar lijst

Ben jij een gepassioneerde cultuurprofessional met een scherp oog voor beleid en strategie?

Senior Adviseur Cultuur (m/v/x)

Solliciteren

Wij zoeken een ervaren adviseur Cultuur! Neem jij de uitdaging aan om, samen met onze culturele partners, te werken aan een onderscheidend Apeldoorns cultuuraanbod?

De vacature van senior adviseur Cultuur (32-36 uur) is jouw volgende stap als je:

  • houdt van uitdagingen waarbij je anderen inspireert maar ook zelf de handen uit de mouwen kunt steken;
  • energie krijgt van het bouwen aan een sterk cultureel klimaat in wisselwerking tussen een bestuurlijke organisatie en het culturele veld;
  • begrijpt dat veranderingen niet vanzelf gaan, soms in de versnelling kunnen en soms geduld nodig hebben, maar waar altijd gekoerst wordt naar de te behalen ambitie.

Dit ga je doen
Apeldoorn is in ontwikkeling. Als royale en groene hoofdstad van de Veluwe groeit onze gemeente naar 180.000 inwoners. Onze stad krijgt een sterker stedelijk karakter en nieuwe inwoners, in andere samenstellingen en met andere wensen. Groei in aantallen vraagt dan ook om kwalitatieve groei met passende voorzieningen. Toekomstbestendige culturele voorzieningen met een sterk aanbod horen hierbij. 

In Apeldoorn gaan cultuur en erfgoed hand in hand. Samen geven zij kleur, levendigheid en betekenis aan de stad. Samen versterken zij Apeldoorn, als gemeente waar het fijn wonen is, waar je kunt leren, ontdekken, meedoen en ontmoeten. Om Apeldoorn nog meer eigenheid en karakter te geven, werken we  aan het versterken van ons cultureel profiel. Naast een stevige basis profileert Apeldoorn zich richting de toekomst op Buitenbeleving (Kunst in de Openbare Ruimte, Buitenpodia en Evenementen) en op Talentontwikkeling binnen beeldende kunst, fotografie en muziek. Hiermee onderscheiden we ons van andere gemeenten en faciliteren we een cultureel veld waar onze inwoners en bezoekers optimaal van kunnen genieten.

Jij draagt als senior adviseur Cultuur bij aan het culturele leven in Apeldoorn. Dit betekent dat jij:

  • Verantwoordelijk bent voor het concretiseren en implementeren van de nieuwe Cultuur- en Erfgoednota 2025-2030, in nauwe samenwerking met de collega’s van de sectie Cultuur en de cultuursector;
  • het eerste aanspreekpunt voor Cultuur bent voor het college van b en w en de portefeuillehouder;
  • primaire accounthouder bent voor onze culturele instellingen CODA en ACEC en secundair voor de accounts Gigant en Orpheus;
  • de rol van linking pin vervult richting rijk, provincie en regio. Je hebt oog voor landelijke, provinciale en regionale ontwikkelingen, signaleert kansen en weet deze te agenderen en te verzilveren;
  • de verbinder tussen cultuur en andere beleidsvelden vormt, zoals erfgoed, sport, evenementen en sociaal. Je stemt daarnaast af met de collega’s van lobby, communicatie en vastgoed.

Werken voor Apeldoorn…
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met ruim 168.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 2.000 collega’s werken we aan het Apeldoorn van nu én morgen. Genoeg uitdaging voor jou en jouw team dus!

Bij de gemeente Apeldoorn werk je niet alleen aan stad, dorpen en buitengebied, maar ook aan jezelf. Want met volop kansen voor ontwikkeling, zijn we een ambitieuze organisatie. Net zoals jij altijd een stapje meer doet dan er wordt gevraagd, staan wij ook altijd voor jou klaar. Een dichte deur kom je bij ons niet gauw tegen, betrouwbare en innovatieve collega’s wel!

Als senior adviseur Cultuur maak je deel uit van de sectie Cultuur, bestaande uit de senior adviseur Cultuur, een senior adviseur Cultuur & Erfgoed en drie adviseurs Cultuur. Dit team geeft gezamenlijk richting en uitvoering aan het cultuurbeleid in Apeldoorn. De komende jaren zetten we daarbij in op een vitale en toekomstbestendige culturele infrastructuur, talentontwikkeling en buitenbeleving.

De sectie Cultuur vormt samen met de secties Cultuurhistorie en Archeologie de vakgroep Cultuur en Erfgoed. In Apeldoorn zijn deze thema’s en het beleid nauw verweven. Dit zijn je directe collega’s. De vakgroep Cultuur en Erfgoed maakt, samen met Sport, Economie en Gebiedsmanagement, onderdeel uit van de Afdeling Vitaal en Ondernemend Apeldoorn. Samen werk je aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een (be)leefbare gemeente.

Dit bieden we je

  • Een salaris van minimaal € 5.008 en maximaal € 6.777 bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur;
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% boven op je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
    • Extra inkomen door het te laten uitbetalen
    • Het kopen van extra vakantie-uren.
  • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot verlofsparen en een flexibele planning;
  • Aandacht voor de mogelijkheden die we als werkgever bieden op het gebied van leren en ontwikkelen op vakinhoud en loopbaan;
  • 194,4 vakantie-uren op basis van 36 uur;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een fijne omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en ingericht op flexibel werken;
  • Kun je in jouw functie (deels) thuiswerken? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding.
  • Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan krijg je dit volledig vergoed. Kom je met de auto, fiets of lopend? Dan ontvang je hiervoor een tegemoetkoming.

Dit neem je mee
Je ziet uitdaging in strategische en complexe vraagstukken en gedijt goed in een dynamische omgeving. Je bent goed in netwerken en weet ons beleid zowel intern als extern zichtbaar te maken, aan andere thema’s te verbinden en hier krachtig uitvoering aan te geven. Je staat stevig in je schoenen, weet intern en extern positie in te nemen en bent tegelijk in staat te verbinden. Je schakelt moeiteloos van abstract niveau naar de concrete uitvoering.

In je werk inspireer je met je inhoudelijke kennis en betrokkenheid. Je bent in staat om ambities waar te maken en om te zetten in concrete resultaten. Je bent politiek sensitief en gewend samen te werken met het college van b en w.  Door je ruime ervaring met de culturele sector én gemeentelijke processen kun je de sectie Cultuur begeleiden en coachen. 

Daarnaast heb je ook:

  • hbo of universitair werk- en denkniveau, op het gebied van cultuur;
  • minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een gemeente.

Solliciteren?
Reageren kan tot 24 mei. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Masja Parlevliet, vakgroepcoördinator Cultuur & Erfgoed, via 06-52475698 of email m.parlevliet@apeldoorn.nl

De gesprekken staan gepland op maandag 3 juni. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom! 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2024-1374

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Startdatum:

26-04-2024

Sluitingsdatum:

23-05-2024

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Masja Parlevliet

Bedrijfspagina:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven