Thema Ruimte
< Terug naar lijst

Vastgoedbeheerder / adviseur Vastgoed- en Grond (m/v/x)

Solliciteren

Wij, Gemeente Apeldoorn, zijn eigenaar van bijna 320 panden, verdeeld over het Vastgoedbedrijf (135), Grondbedrijf (55) en Onderwijshuisvesting (130).  Deze willen we zowel bedrijfseconomisch als maatschappelijk optimaal inzetten. Ben jij de adviseur die daar een belangrijke bijdrage aan wil leveren? Dan zijn we op zoek naar jou!

Context
Het vastgoedbedrijf is samen met het Grondbedrijf ondergebracht bij de afdeling Vastgoed en Grond. Een team van 15 collega’s bestaande uit portefeuillemanagers, vastgoedadviseurs, technisch adviseurs, projectleiders en het bedrijfsbureau werken binnen het vastgoedbedrijf samen aan het optimaal inzetten van onze vastgoedportefeuille. De werkzaamheden van het vastgoedbedrijf variëren van het aan- en verkopen van panden, het ontwikkelen van nieuw vastgoed en het beheren en exploiteren van de portefeuille. Binnen het Grondbedrijf werken gebiedseconomen, juristen en collega’s die zich bezig houden met aan- en verkoop van gronden samen om bij te dragen aan de verdere groei van onze stad op het vlak van o.a. woningbouw, bedrijvigheid en verduurzaming.

Wat ga je doen?
Je maakt onderdeel uit van team vastgoed en werkt zelfstandig aan diverse en uitdagende vraagstukken die in de portefeuilles spelen. Je werkt in een professioneel team samen met collega’s, onder functionele aansturing van een portefeuillemanager.

Je takenpakket is breed, veelzijdig en uitdagend. In de basis onderhoud je periodiek contact met maatschappelijke en commerciële organisaties over uiteenlopende contractuele en financiële zaken die spelen in de deelportefeuilles. Je bent voor hen daarvoor het eerste aanspreekpunt. Je werkt daarbij nauw samen met de technisch adviseurs die voor technische zaken het eerste aanspreekpunt zijn. Je denkt vanuit jouw functie mee over de wijze waarop het vastgoed kan worden ingezet, waarbij we zoeken naar een optimale balans tussen zowel financieel als maatschappelijk rendement. Ook ben jij degene die doorrekent wat de effecten zijn van keuzes voor de vastgoedexploitatie. Daarnaast lever je op tactisch niveau een belangrijke bijdrage aan het tot stand komen van het Meerjaren Perspectief Vastgoedexploitaites, de kwartaalrapportages en de informatie die vanuit vastgoed nodig is ten behoeve van de gemeentelijke jaarrekening. Ook draag je bij aan het actueel houden van onder andere het uitvoeringskader vastgoedbedrijf. Je vervult hierin een coördinerende rol maar ook op de inhoud zorg je ervoor dat het goede gesprek wordt gevoerd en we stappen zetten in de kwaliteit van de genoemde documenten.  

Samen met de andere adviseurs en de portefeuillemanagers denk en werk je mee aan het verder optimaliseren van werkprocessen, inhoudelijke vastgoedkennis en kunde van de afdeling. Je vindt het leuk om vanuit jouw expertise kennis en ervaring te delen. Kortom, een afwisselende functie!

Wat neem je mee?
Als Adviseur Vastgoed ben je gericht op het verbinden. Je hebt gevoel voor cijfers, denkt in oplossingen, bent resultaatgericht, hebt analytisch vermogen en  commercieel- en financieel inzicht. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband en bent een sparringpartner voor je collega’s. Je staat stevig in je schoenen, denkt creatief mee, maar beschikt ook over kritisch denkvermogen. Je hebt een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet hoe je moet omgaan met tegenstrijdige belangen.

Daarnaast vinden we de volgende zaken belangrijk:

  • Je bent een denker maar ook een doener; 
  • Je beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen en weet behoeften en vraagstukken te vertalen naar eenduidige en heldere oplossingen;
  • Je bent, analytisch en werkt zorgvuldig en nauwgezet;
  • Klantgerichtheid en teamspeler zijn is voor jou vanzelfsprekend;
  • Je bent resultaatgericht, initiatiefrijk en hebt daadkracht.
  • Je bent secuur in het vastleggen van afspraken, o.a. in ons managementsysteem;
  • Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting vastgoedkunde (of met vergelijkbare inhoud);
  • Duidelijke affiniteit met vastgoed en/of de gebouwde omgeving;
  • Kennis en ervaring van vastgoedsystemen (Planon is een pré);
  • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden.

Wat bieden wij?
Werkplezier!
We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega’s, een fijne sfeer en een afwisselende baan. Je hebt een uitdagende functie en werkt voor Apeldoorn, een aantrekkelijke stad, middenin het groen. Samen met jou zorgen we dat alle inwoners van Apeldoorn prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Bij de afdeling Vastgoed en grond werken deskundige en enthousiaste collega’s die je graag binnen de afdeling verwelkomen! Er is sprake van veel collegialiteit en (onderlinge) betrokkenheid. Binnen Apeldoorn vinden we het daarnaast belangrijk dat je de ruimte en vrijheid hebt om binnen de kaders je eigen verantwoordelijkheid goed in te kunnen vullen. Wij bieden je:

  • Een bruto maandsalaris van maximaal € 5.247 (schaal 10) op basis van 36 uur. Afhankelijk van kennis en ervaring kan je worden geplaatst in aanloopschaal 9 met een maximum van € 4.752.
  • De functie moet nog gewaardeerd en definitief ingeschaald worden.
  • De mogelijkheid om de functie voor 32 tot 36 uur in te vullen.
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% boven op je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
    • Extra inkomen door het te laten uitbetalen
    • Het kopen van extra vakantie-uren.
  • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot verlofsparen en een flexibele planning;
  • aandacht voor de mogelijkheden die we als werkgever bieden op het gebied van leren en ontwikkelen op vakinhoud en loopbaan;
  • 194,4 vakantie-uren op basis van 36 uur;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een fijne omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en ingericht op flexibel werken;
  • Kun je in jouw functie (deels) thuiswerken? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding.
  • Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan krijg je dit volledig vergoed. Kom je met de auto, fiets of lopend? Dan ontvang je hiervoor een tegemoetkoming.

Dit is handig om te weten
Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Maarten Koldewijn, afdelingsmanager Vastgoed en Grond, via 06-46846003 of m.koldewijn@apeldoorn.nl.

Reageren kan tot 13 mei via de solliciteerknop. Uiterlijk donderdag 16 mei krijg je van ons een reactie op jouw sollicitatie en op woensdag 22 mei staan de gesprekken gepland. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom! 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2024-1388

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Startdatum:

26-04-2024

Sluitingsdatum:

12-05-2024

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Maarten Koldewijn
mobiel: 06-46846003

Bedrijfspagina:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven