Centrum Jeugd en Gezin
< Terug naar lijst

Gedragswetenschapper (orthopedagoog) wijkteam Samen055

Solliciteren

Deze vacature (24 – 36 uur) is jouw volgende stap als je:

  • wilt werken bij een groeiende en bloeiende netwerk organisatie, waar de kansen voor het oprapen liggen
  • je ambities waar wilt maken
  • Je graag een bijdrage levert aan vernieuwing. De wijkteams Samen055 zijn nieuw in vier stadsdelen in Apeldoorn. Inwoners kunnen bij het wijkteam terecht met vragen op alle levensdomeinen. Dit vraagt een andere manier van werken van onze medewerkers.


Dit ga je doen
Als orthopedagoog geef je werkbegeleiding aan de wijkconsulenten jeugd en wijkconsulenten intensieve regie. Je geeft enerzijds begeleiding aan professionals anderzijds geef je zelf ook pedagogische en systemische begeleiding aan gezinnen en jeugdigen vanuit het CJG.

  • Adviseren van medewerkers bij het nemen van belangrijke beslissingen
  • Begeleiden en adviseren van medewerkers om op een nieuwe manier te gaan werken, waarin aandacht is voor alle leefgebieden en het hele systeem
  • Ondersteunen en adviseren van medewerkers, zowel volwassenen als jongeren, over hoe ze hun sociale netwerk kunnen benutten, activeren, opbouwen en versterken
  • Inschatten van veiligheidsrisico's in complexe situaties
  • Vroegtijdig herkennen van risicofactoren en gepaste stappen ondernemen tijdens crisissituaties (crisisinterventie) en/of onveilige omstandigheden. Dit omvat bijvoorbeeld het tijdig herkennen van signalen van mishandeling en het volgen van protocollen. Tevens beoordelen of hulpverlening nog steeds op vrijwillige basis kan plaatsvinden.
  • Adviseren over interventies wanneer hulpverleningsprocessen vastlopen of dreigen vast te lopen.
  • Begeleiden van het afbouwen van complexe situaties van gespecialiseerde zorg naar basiszorg.
  • Stimuleren van de professionele ontwikkeling van medewerkers.

Functie-eisen
Je hebt een universitaire opleiding Pedagogische Wetenschappen met als afstudeerrichting orthopedagogiek. Je bent minimaal geregistreerd als basis orthopedagoog (NVO), registratie als Generalist of GZ psycholoog heeft een pre en bevoegd tot het verrichten van diagnostisch onderzoek. Kennis van de zorgsector en sociale kaart zijn een vereiste. Je bent in staat om pedagogische begeleiding in complexe opvoedings- en ontwikkelsituaties te bieden. Je bezit professionele verantwoordelijkheid welke gericht is op kind en ouders. Je hebt ruime aantoonbare ervaring in de jeugdzorg en/of in een wijkteam. Je hebt kennis van de invloed van andere leefgebieden op voeden en opgroeien, zoals bestaanszekerheid en psychische problemen van ouders. Tact, inlevingsvermogen en overtuigingskracht zijn voor jou de basis competenties. 

Arbeidsvoorwaarden
Een uitdagende en afwisselende functie waarbij je gezinnen begeleidt en helpt om op eigen kracht weer verder te gaan. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Het salaris voor de  functie is ingeschaald in schaal 11 van de CAO Jeugdzorg. Verder heb je recht op een vakantietoeslag van 8%, een pensioenregeling via PFZW, een reiskostenvergoeding en korting op verzekeringen.

Daarnaast kun je bij het CJG Apeldoorn rekenen op: 

  • Een eindejaarsuitkering van 8.3%; 
  • 200 verlofuren bij fulltime (36 uur) dienstverband, waarvan je een gedeelte flexibel kunt besteden; 
  • Tegemoetkoming in de premie zorgverzekering van € 20,- bruto per maand; 
  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst, met de mogelijkheid tot verlenging of een vast dienstverband.

Contactinfo
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marielle Docter via m.docter-walhof@cjgapeldoorn.nl. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2023-1190

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Startdatum:

21-11-2023

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Petra de Rek

Bedrijfspagina:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven