Eenheid Beheer & Onderhoud
< Terug naar lijst

Regisseur Openbare Ruimte

Solliciteren

Ben jij iemand die ‘gevoel’ heeft voor de openbare ruimte en voor alles wat erbij komt kijken om die duurzaam in stand te houden, rekening houdend met de verschillende wensen en belangen die er spelen? Ben je een verbinder en kun je op strategisch/tactisch niveau integraal denken en keuzes maken? Dan ben jij de regisseur openbare ruimte die wij zoeken.

Dit ga je doen:

 • Je bent op tactisch/strategisch niveau verantwoordelijk voor het duurzaam in stand houden van de openbare ruimte van (in eerste instantie) stadsdeel Zuidwest. Je analyseert de gevolgen van ruimtelijke ontwikkelingen en/of problemen, zorgt ervoor dat deze worden opgepakt en/of opgelost, regisseert het proces dat daarvoor nodig is en neemt daarin zelfstandig beslissingen; verbindt de relevante partijen met elkaar, treedt, indien nodig, in dit kader zelf op als ‘procesleider’ (stuurt op inhoud, tijd en geld en bewaakt de voortgang) en adviseert het college daarover. Je doet dit vanuit een neutrale positie: met een been in de samenleving en met een been in de gemeentelijke organisatie. Je manoeuvreert tussen de verschillende vakgebieden en maatschappelijke belangen (bewoners-bedrijven etc.) in de openbare ruimte, bent inhoudelijk bekend met de belangen en weet ondanks mogelijke tegenstrijdigheden partijen bij elkaar te brengen.
 • Je bent (samen met de wijkbeheerders) binnen het stadsdeel voor de openbare ruimte (op tactisch en strategisch niveau) het gezicht en aanspreekpunt voor ontwikkelingen en/of problemen voor externe partners (o.a. wijkraden, bewoners, woningbouwcorporaties, politie, bedrijfsleven, waterschappen, stichtingen en verenigingen), interne collega’s en het college.
 • Je stuurt het proces van beheer aan (bent daarin leidend) en neemt zo nodig de regie om te komen tot een integrale afweging van alle beheervraagstukken in het stadsdeel.
 • Je bent gesprekspartner en adviseur van het MT van de eenheid Beheer en Onderhoud en zorgt voor verbinding dan wel afstemming tussen het operationele management (de teammanager en wijkbeheerders) en de beheer- beleidsopgaven. Zo nodig ben je binnen de eenheid trekker/coördinator van een strategisch thema.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente ambtelijk en, indien nodig, bestuurlijk in het netwerk.
 • Je onderhoudt een nauw samenwerkingsband met de stadsdeelmanager, waarbij de regisseur samen met de wijkbeheerders primair verantwoordelijk is voor de vraagstukken van de openbare ruimte.
 • Je start en leidt (als opdrachtgever) zelf ook interdisciplinaire projecten op stadsdeelniveau, eventueel ook voor collega’s in andere stadsdelen. Bij ruimtelijke projecten vanuit de eenheid ben je de eerstverantwoordelijke t/m VO-fase en levert als zodanig integrale inbreng in de Beheergroep.

Dit bieden we je

 • Een boeiende en afwisselende functie voor 30 - 36 uur per week (exact aantal uren in overleg te bepalen). In eerste instantie voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • Een salaris van maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding.
 • Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris. Je kunt dit budget gebruiken zoals je zelf wil: voor je ontwikkeling, vakantiegeld, korting op vervoer of een ander fiscaal voordeel.
 • Een flexibele functie, met ruimte voor eigen invulling, in een gevarieerd, bevlogen en leuk team.

Dit vragen we van je
Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt een sterke affiniteit met de openbare ruimte. Je hebt kennis van managementmethodieken en kennis van financieel-economische- en administratieve processen. Je hebt inzicht in de bestuurlijke verhoudingen binnen de gemeente. Je kunt goed onderhandelen en bemiddelen en je hebt kennis van het werkveld. Je hebt geen 8 tot 5 mentaliteit, je bent zakelijk en enthousiast. Je hebt goede communicatieve en contactuele eigenschappen. Je hebt een open houding en vertrouwen in de energie vanuit de stadsdelen en bent niet bang van keukentafelgesprekken. Je beschikt over empathisch vermogen en je kunt goed schakelen tussen de verschillende niveaus in de organisatie.

Dit is handig om te weten
Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. Wij zien je reactie graag uiterlijk 25 april tegemoet. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Erwin Knijnenburg (teammanager) via tel. nr. 06-524 758 35 of e.knijnenburg@apeldoorn.nl. We streven bij de selectie naar een evenwichtige opbouw van ons team.

Voldoe je niet aan de functie-eisen? Dan raden we je af om te solliciteren.

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-70

Startdatum:

11-04-2019

Sluitingsdatum:

25-04-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Erwin Knijnenburg
mobiel: +31 652475835

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven