Concern
< Terug naar lijst

“Overtuigend, toegankelijk en resultaatgericht”

Casusregisseur aanpak jeugdcriminaliteit (m/v/x)

Solliciteren

Wat is jouw bijdrage om jongeren uit de criminaliteit te halen en te houden?
Ben jij een gedreven casusregisseur die zich hard wil maken om jongeren een 2de kans te geven en wil jij jongeren helpen uit de criminaliteit te komen? Heb jij het vermogen om met een positieve mindset naar de talenten en kwaliteiten van jongeren te kijken en die te gebruiken voor de inzet van hun eigen positieve ontwikkeling? Jij helpt ze verder want met jouw creativiteit zoek je naar goede oplossingen en je kijkt daarbij ook naar de echte kansen die aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren.

Spreek je hun taal, beweeg jij je in de belevingswereld van jongeren en durf je ook stevig te zijn in het belang van de jongeren? Dan zoeken wij jou.

Waar kom je te werken
Je komt te werken met bevlogen adviseurs in het Programma Integrale Veiligheid. Binnen dit programma sturen we o.a. op de doelstellingen van de geprioriteerde thema’s van het Integraal Veiligheidsplan Apeldoorn 2023- 2026 (IVP). De geprioriteerde thema’s binnen het IVP zijn Ondermijning en georganiseerde criminaliteit, Jeugdcriminaliteit, Digitale Criminaliteit, Sociale Kwaliteit, Informatiemanagement en Zorg en Veiligheid. Je functionele aanstelling vindt plaats binnen de afdeling Concernzaken.

Wat ga je doen

  • Jouw inzet is gericht om jongeren met een crimineel verleden of die dreigen in het criminele circuit te komen, (outreachend) te helpen om hen weer een reëel toekomstperspectief te geven;
  • Je houdt je bezig met de cruciale hulpvragen zoals schuldenproblematiek, huisvesting, werk en opleiding;
  • Je stemt af met de collega’s uit het sociale en veiligheidsdomein over de juiste begeleiding, afhankelijk van de problematiek van de jongeren.
  • Je zorgt voor de inzet van (specialistische) hulp en houdt de vinger aan de pols voor wat betreft inzet en resultaat;
  • Je spreekt de jongeren regelmatig en weet vertrouwen op te bouwen door het voeren van het eerlijke gesprek;
  • Je werkt nauw samen met het wijkteam, politie, boa’s en de regisseur jeugdcriminaliteit.

Wat beiden we

  • Een tijdelijk dienstverband voor 1 jaar voor 32- 36 uur per week. Gelet op de beschikbare vacatureruimte is bij goed functioneren en bij voldoende financiële middelen een reëel uitzicht op een vast dienstverband;
  • Een salaris van minimaal € 3.317 en maximaal € 4.752 bruto per maand (indicatief schaal 9) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring. De functie dient nog indicatief beoordeeld te worden;
  • Een inspirerende werkomgeving waarin je samen met je collega’s in het sociale en veiligheidsveld echt het verschil kunt maken voor een jongeren;
  • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
    • extra inkomen door het te laten uitbetalen
    • het kopen van extra vakantie-uren
  • Een goede werk/privé balans met de mogelijkheid tot verlofsparen en een flexibele planning;
  • Aandacht voor de mogelijkheden die we als werkgever bieden op het gebied van leren en ontwikkeling op vakinhoud en loopbaan;
  • 194,4 vakantie-uren op basis van 36 uur;
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling;
  • Een fijne omgeving, want ons huis van de stad is prachtig gemoderniseerd en ingericht op flexibel werken;
  • Kun je in jouw functie (deels) thuiswerken? Dan ontvang je een thuiswerkvergoeding;
  • Reis je met het openbaar vervoer naar je werk? Dan krijg je dit volledig vergoed. Kom je met de auto, fiets of lopend? Dan ontvang je hiervoor een tegemoetkoming.

Wat vragen we
Je hebt een relevante opleiding op Hbo- en/of wo-niveau. Daarbij heb je een SKJ-registratie. Je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van begeleiding van jongeren uit het criminele milieu. Jouw inzet is niet gebonden aan kantoortijden maar aan het ritme van de doelgroep. Je bent makkelijk benaderbaar, weet snel contact te maken en vertrouwen op te bouwen. Je helpt, maar je pakt ook een rol als mentor van de jongeren om samen met hen een nieuw moreel kompas op te bouwen. Tenslotte ben je gericht op samenwerking en weet je daarin de juiste toon te raken. Je hebt een klantvriendelijke instelling, bent stressbestendig, van nature een doorzetter en mag ook een flinke dosis humor niet ontbreken.

Dit is handig om te weten
Reageren kan tot 30 april via de solliciteerknop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Paulien Maassen van den Brink, Programmamanager Integrale Veiligheid (055-5802305 of 06-46000864).

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom! 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2024-1350

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Contract

Startdatum:

08-04-2024

Sluitingsdatum:

29-04-2024

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Paulien Maassen van den Brink
mobiel: 06-46000864

Bedrijfspagina:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven