Eenheid Organisatie
< Terug naar lijst

Heb jij al vóór het ontbijt alle kranten en online media gescand?Heb je een neus voor intern nieuws en weet je dit goed te vertalen naar een bericht voor omroep en/of krant? Dan ben jij de persvoorlichter die wij zoeken!

Persvoorlichter

Solliciteren

Als persvoorlichter van de gemeente Apeldoorn kun je vragen krijgen over de hele breedte van de gemeente: van paspoorten, ruimtelijke projecten en sociale ondersteuning. Veel diverse onderwerpen: van nieuw beleid tot wegwerkzaamheden, van afval en privacy tot veiligheid.

Dit ga je doen

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de pers
 • Je gaat de organisatie in om de journalist van een zo’n goed mogelijk antwoord te voorzien
 • Je durft je kritisch op te stellen richting collega’s. Als hun antwoorden vaag of onduidelijk zijn vraag je door totdat je een helder antwoord hebt en je neemt ook geen genoegen met halve antwoorden.
 • Als zich via een persvraag communicatieve kansen voordoen, grijp je deze met twee handen aan!
 • Je onderhoudt de contacten met de media
 • Je bent een echt nieuwsdier en bent zeer proactief: je signaleert kansen om in te haken op de actualiteit en gaat daar voortvarend mee aan de slag
 • Je scant samen met je collega’s de media en sorteert al voor op vragen die waarschijnlijk gaan komen.
 • Bij politiek gevoelige vragen weet je goed in te schatten wanneer je bestuurders en hun woordvoerders aan moet haken.
 • Als de gemeente nieuws heeft, denk je mee voor wie het vooral interessant is en via welke kanalen we dit het beste kunnen verspreiden.
 • Je bent onderdeel van de newsroom. Bij de korte, gezamenlijke dagstart bespreek je met elkaar wat het nieuws van de dag in de buitenwereld is, en welk nieuws de gemeente die dag te melden heeft. Als je kansen ziet, zet je direct daarna lijntjes uit om informatie op te halen.
 • Je gaat deel uitmaken van de perspiketregeling buiten kantooruren

Dit vragen we van je
Jij vindt het heerlijk om met de waan van de dag en de actualiteit bezig te zijn. Je hebt bij je ontbijt of onderweg het nieuws al gehoord en na binnenkomst scan je de overige media. Verder neem je de binnenkomende vragen op van journalisten. Waarbij je waar nodig goed doorvraagt op eventuele aanvullende vragen, aanleiding van de vragen, etc.   

Je bent in staat om je onderwerpen snel eigen te maken. Daarnaast ben je een natuurlijk netwerker en onderhoud je de goede contacten met de media. Bovendien ben je flexibel, kritisch en leergierig, je kunt goed omgaan met tijdsdruk en bent erg stressbestendig.  

Als persvoorlichter kan je vragen krijgen over de hele breedte van de gemeente: van paspoorten, ruimtelijke projecten en sociale ondersteuning. Veel diverse onderwerpen: van nieuw beleid tot wegwerkzaamheden, van afval en privacy tot veiligheid.

Verder heb je

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met persvoorlichting en/of journalistiek (vereiste)
 • Ervaring in het openbaar bestuur (pré)

Dit bieden we je

 • Een aanstelling voor 32 of 36 uur per week.
 • Je krijgt een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een salaris van maximaal € 3.805,- (schaal 9) bij een 36-urige werkweek.
 • Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris. Je kunt dit budget gebruiken zoals je zelf wilt voor je ontwikkeling, vakantiegeld, korting op vervoer of een ander fiscaal voordeel. 
 • Flexibele werktijden mogelijk
 • Tablet en telefoon van de zaak

Team communicatie
Je komt te werken in een gedreven, professioneel en gezellig team Communicatie. Op basis van een strategische heroriëntatie heeft het team het laatste jaar een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. De uitdaging is om deze ontwikkeling te bestendigen en verder uit te bouwen. Het team bestaat uit bestuurlijk communicatieadviseurs, senior communicatieadviseurs en communicatiemedewerkers. Het team adviseert het bestuur, directie, managers en projectleiders op tactisch en strategisch niveau over communicatieve opgaven.

Dit is handig om te weten
Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. We zien je reactie graag uiterlijk 13 september tegemoet. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Michiel Haighton, Hoofd Communicatie op telefoonnummer 0628498430.

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-143

Startdatum:

16-08-2019

Sluitingsdatum:

13-09-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Michiel Haighton
mobiel: +31 628498430

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven