Eenheid Veiligheid & Recht
< Terug naar lijst

De gemeente Apeldoorn zoekt een Juridisch adviseur

Juridisch adviseur

Solliciteren

Ben jij een enthousiaste ervaren jurist(e) met een goed gevoel voor humor die onderdeel wil uitmaken van een bevlogen afdeling die zich dagelijks inzet om het bestuur, directieraad en de eenheden te adviseren?
Ben jij een actieve oplossingsgerichte jurist(e) die meedenkt en vooral vanuit de bedoeling van wetgeving adviseert?
Ben jij een jurist(e) die met overtuiging en lef advies uitbrengt en zich daar ook verantwoordelijk voor voelt?
Ben jij een jurist(e) die in gerechtelijke procedures graag de rol van verweerder vervult en met overtuiging het standpunt van het bestuur kan verdedigen?
Ben jij in staat om bij juridische vraagstukken zowel schriftelijk als verbaal in heldere taal verschillende scenario’s met de daarbij horende risico’s te schetsen?

Laat van je horen! 

Ook als je meerdere jaren werkervaring hebt met het behandelen van aanvragen op het gebied van de WABO nodigen we jou graag uit om te solliciteren.

Dit ga je doen
Als juridisch beleidsadviseur kom je bij de afdeling Juridische Zaken te werken. De afdeling bestaat in hoofdzaak uit juristen die gemeente breed adviseren en procedures voeren. Binnen de afdeling zijn drie vakgroepen actief. Dat zijn:

  • juridisch advies
  • bezwaar en beroep
  • juridische kwaliteitszorg en vorming en opleiding

 De functie van juridisch adviseur valt binnen de vakgroep bezwaar- en beroep. Je wordt vooral ingezet als verweerder in het thema ‘ruimte’. Je treedt namens het college van burgemeester en wethouders op in diverse bezwaar- en beroepsprocedures waarbij je met name wordt ingezet in het omgevingsrecht (WABO), APV en handhavingszaken.

Dit bieden we je
Een aanstelling van 1 jaar voor 36 uur per week. Bij goed functioneren is er een reële mogelijkheid om een aanstelling voor onbepaalde tijd te krijgen. 
Een salaris van minimaal € 2.756,- (schaal 9) en maximaal € 4.494,- bruto (schaal 10) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.
Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris.
Een ruim aanbod van inhoudelijke en vaardigheidstrainingen.
Een inspirerende werkomgeving met voldoende uitdagende juridische klussen, waar je samen met je collega juristen echt het verschil kunt maken.

Dit vragen we van je
Je hebt een afgeronde WO/masteropleiding rechtsgeleerdheid, bij voorkeur afgestudeerd op het bestuursrecht
Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in het omgevingsrecht.
Je beschikt over de competenties: analytisch vermogen, visie, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, samenwerken, stressbestendig, oplossingsgericht en bestuurlijke sensitiviteit.
Je kunt je zowel schriftelijk als verbaal uitstekend uitdrukken.

Dit is handig om te weten
Reageren op deze vacature kan tot 21 januari via de solliciteer-knop. Heb je vragen over de vacature? Neem dan contact op met Paulien Maassen van den Brink, afdelingshoofd Juridische Zaken (055-5802305 of 06-46000864) of Ton Dekker, vakgroepleider bezwaar en beroep (055-5802207 of 06-41626359).

De sollicitatiegesprekken zullen op maandagmiddag 25 januari plaatsvinden. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2020-412

Regio:

Gelderland

Startdatum:

07-01-2021

Sluitingsdatum:

20-01-2021

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Paulien Maassen van den Brink
tel.: +31 555802305

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven