Samenwerkende organisaties
< Terug naar lijst

De acht Cleantech Regio gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen zoeken voor haar gemeentelijke samenwerking een communicatieadviseur

Communicatieadviseur Cleantech Regio

32 uur per week, per 1 februari 2021 voor (in eerste instantie) 1 jaar

Wil jij werken aan het positioneren van onze prachtige regio als dè plek in Oost-Nederland om te wonen en te werken? In deze uitdagende baan ben je betrokken bij uiteenlopende programma’s als de Regionale Energiestrategie en Slimme en Schone Mobiliteit en opereer je in een dynamisch belangenveld van verschillende stakeholders, variërend van gemeentelijke bestuurders en raadsleden tot ambtenaren van de acht gemeenten. Daarnaast werk je nauw samen met je communicatie-collega’s van de Strategische Board Cleantech Regio, waarin overheid, ondernemers en onderwijs met elkaar samenwerken aan duurzame economische ontwikkeling.

Ben jij iemand die het niet dynamisch genoeg kan zijn, vind je het leuk om te adviseren èn om met de voeten in de klei te staan, heb je een vlotte pen en communiceer je in begrijpelijke taal, dan zijn we absoluut op zoek naar jou!

Dit ga je doen
Je ontwikkelt en draagt zorg voor de uitvoering van de externe en interne communicatie van de gemeentelijke samenwerking Regio Stedendriehoek. Je werkt hierin nauw samen met je communicatie-collega’s van de Strategische Board Cleantech Regio.

Dit betekent dat je:

  • Werkt aan de ontwikkeling, evaluatie en uitvoering van het communicatieplan van de regio en de secretaris hierover adviseert.
  • Ervoor zorgt dat de corporate communicatie altijd up-to-date is, waarbij je nauw samenwerkt met de collega’s van de Strategische Board.
  • De programmamanagers van de programma’s RES en Slimme en Schone Mobiliteit adviseert met een integrale blik op communicatie en participatie, afgestemd op de verschillende specifieke doelgroepen.
  • De regiocoördinatoren en de regionale lobbyist op communicatief vlak adviseert en ondersteunt in hun portefeuilles/programma’s, waarbij je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van communicatieproducten en –activiteiten, zoals in- en externe bijeenkomsten, campagnes, brochures etc.
  • Interne communicatie ontwikkelt en uitvoert zodat bestuurders, raadsleden en ambtenaren snappen hoe de regionale samenwerking in elkaar zit, betrokken zijn bij wat er speelt en hun steentje bijdragen als ambassadeur van de regio.

Dit vragen we van je
Jij bent een hands-on communicatieadviseur en een stevige gespreks- en adviespartner voor de secretaris, de regiocoördinatoren/programmamanagers en de lobbyist. Je bent creatief en denkt mee met je opdrachtgevers, maar bent ook zakelijk als dat nodig is en kunt goed prioriteren. Je kunt verbinden en bent in staat vanuit een probleemanalyse een gedegen advies op te stellen, over te brengen en ook met succes uit te voeren. Je vindt het leuk om collega’s te helpen om zelf beter te communiceren. Onorthodoxe oplossingen en originele invalshoeken bedenken is voor jou vanzelfsprekend en je bent niet bang om je nek uit te steken. En uitstekend begrijpelijk en lezersgericht schrijven? Dat kunnen wij wel aan jou overlaten.

Wat neem je verder nog mee? 

  • Je hebt een afgeronde opleiding Communicatie op hbo- of wo-niveau.
  • Je hebt ervaring met interne en externe communicatie van overheidsorganisaties.
  • Je beschikt over gevoel voor bestuurlijke, politieke en maatschappelijke verhoudingen.
  • Je hebt inzicht in het functioneren van regionale samenwerking, de functionele verhoudingen daarbinnen en de bestuurlijke implicaties van communicatie.
  • Je werkt accuraat, bent gezond nieuwsgierig en proactief.

Dit wordt je team
De Regio Stedendriehoek is het samenwerkingsverband van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen. In de volksmond ook wel de ‘WGR Regio Stedendriehoek’ genoemd, waarbij WGR staat voor Wet Gemeenschappelijke Regeling. Het is een inhoudelijk gedreven samenwerking die licht en slim is georganiseerd en gericht op het versterken van het regionale vestigingsklimaat voor zowel inwoners als bedrijven. Je werkt bij een klein regiobureau samen met de secretaris, de lobbyist, drie projectsecretarissen, een medewerker communicatie, een manager bedrijfsvoering en een managementassistent. Het regiobureau ondersteunt de regiocoördinatoren en wordt aangestuurd door de secretaris. 

De acht gemeenten van de Regio Stedendriehoek werken daarnaast met ondernemers en onderwijs samen in de Strategische Board Cleantech Regio, specifiek gericht op duurzame economische ontwikkeling. De Regio Stedendriehoek en de Strategische Board vormen samen de Cleantech Regio. Onder die naam profileren we ons naar de buitenwacht.

Dit bieden we je
Ben je in dienst bij één van de regiogemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst of Zutphen? Dan vindt inzet op basis van detachering plaats. Heb je geen dienstverband bij één van de deelnemende gemeenten maar ben je wel geïnteresseerd in de functie? Ook dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. De uiteindelijk geselecteerde kandidaat wordt via een dienstverband bij de gemeente Deventer gedetacheerd  naar de regio voor de duur van de opdracht. 

Wij bieden je een functie voor 4 dagen per week (32 uur) in een persoonlijke, betrokken organisatie. In eerste instantie wordt er een overeenkomst afgesloten voor de duur van een jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen wordt dit mogelijk verlengd.

Het salaris bedraagt minimaal € 2.973 en maximaal € 4.494 (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (salarisschaal 1 oktober 2020).

Dit is handig om te weten
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Ineke Lijnema, secretaris WGR Regio Stedendriehoek, via telefoonnummer 06-52761351 of emailadres i.lijnema@regiostedendriehoek.nl.

Reageren?
Mail je curriculum vitae met motivatie uiterlijk woensdag 20 januari 2021 naar: info@cleantechregio.nl. In de week van 25 januari vinden de selectiegesprekken plaats.

Kies a.u.b. een afdeling in het menu aan de rechterzijde.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2021-420

Regio:

Gelderland

Startdatum:

08-01-2021

Sluitingsdatum:

20-01-2021

Contactpersonen:

Ineke Lijnema
mobiel: 06-52761351

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven