Eenheid Organisatie
< Terug naar lijst

Hey vernieuwer, klaar voor het echte werk? Met dit traineeship bij gemeente Apeldoorn ontwikkel jij je in 2 jaar tot overheidsprofessional van de toekomst. Je ontdekt waar jouw talenten liggen én hoe je deze kunt inzetten voor een mooier Apeldoorn.

Traineeship gemeente Apeldoorn

Solliciteren

Zo ziet het traineeship er uit

Zodra jij in januari 2020 start met het traineeprogramma, combineer je werken en leren. Je gaat direct aan de slag met je eerste uitdagende opdracht en bouwt aan je netwerk binnen en buiten de gemeente. Heb je nog geen idee wat je wilt of last van keuzestress? Geen probleem! Het unieke van dit traineeship is namelijk dat je vooraf geen keuze hoeft te maken voor een bepaald deel van de organisatie. In 2 jaar tijd leer je als trainee de hele organisatie kennen en werk je aan verschillende opdrachten. Bijvoorbeeld als projectleider of adviseur binnen thema’s als duurzaamheid, jeugdzorg en evenementen.  

En daar blijft het niet bij. Om je te ontwikkelen tot de overheidsprofessional van de toekomst volg je een uitgebreid opleidingsprogramma, gericht op professionele vaardigheden en persoonlijke groei. Of het leven écht begint aan het einde van je comfortzone, daar kom je tijdens dit traineeship achter. Je wordt namelijk gestimuleerd om buiten je eigen kaders te gaan. Je ontwikkelt competenties en leert deze effectief in te zetten.

“Dankzij het traineeship weet ik wat ik kan en wil en ben ik enorm gegroeid als professional.” Laura van den Vrijhoef, strategisch adviseur en voormalig trainee

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Het betekent ook werken met een hecht team van medetrainees, waarmee je ervaringen kunt uitwisselen en kunt groeien. Sparren doe je met je betrokken teammanager Gerwin den Besten.

Wat je krijgt

 • Een aanstelling voor 36 uur per week, met 2 keer een contract van 1 jaar;
 • Vooruitzicht op een vast contract bij een goede match;
 • Startsalaris van € 2591,- bruto op basis van 36 uur (schaal 9);
 • Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,45% bovenop je salaris. Dit zet je bijvoorbeeld in voor:
  • ontwikkeling;
  • vakantiegeld;
  • een eindejaarsuitkering;
  • een reiskostenvergoeding;
  • extra verlofuren.
 • Een actief leer- en ontwikkelprogramma gericht op jouw behoeftes als trainee;
 • Een fonkelnieuw kantoor, midden in het centrum van Apeldoorn;
 • Flexibele werktijd in overleg met je opdrachtgever(s).

Wat je meeneemt
Als we jouw vrienden vragen om jou te omschrijven, zeggen ze meteen dat je ondernemend bent, dat je een natuurlijke netwerker bent en dat je lef hebt. Precies de eigenschappen die je voor dit traineeship nodig hebt. Je kan en durft verbindingen te leggen in de organisatie, gaat elke uitdaging aan en kunt snel schakelen tussen de verschillende doelgroepen en onderwerpen. Jij komt vernieuwing en een frisse blik brengen, je kunt mee- én tegendenken. Als onze creatieve denkkracht heb je ook:

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • 0 á 2 jaar werkervaring;
 • Passie om je in te zetten voor de maatschappij.

Klaar voor Apeldoorn?
Wij wel voor jou. Jouw cv en motivatie met daarin wat jij gaat toevoegen aan onze organisatie ontvangen we natuurlijk het liefst vandaag nog, maar in ieder geval vóór 30 september. Verras ons met jouw eigen vorm! Als je iets online zet (bijvoorbeeld op YouTube, Vimeo of Prezi), zet de link dan in je cv. Heb je iets anders dat je niet kan uploaden? Stuur dan apart nog een mailtje naar trainees@apeldoorn.nl.

Meer weten?
Benieuwd naar de ervaringen van onze (ex)trainees? App dan met een (ex)trainee, door een appje te sturen naar 06-14322200. Klik op het nummer en ons appgesprek begint meteen!

Heb je vragen over het traineeprogramma? Neem dan contact op met Eline Wijnhoud (projectleider traineeprogramma) via 055-580 2197 of Gerwin den Besten (manager trainees) 06-46 81 96 93, of mail naar trainees@apeldoorn.nl.

Save the date!
Nog even over de procedure van deze vacature: de (stoute) schoenen poets je op voor de selectiedag op dinsdag 29 oktober (15:00 – 20:00 uur) en het sollicitatiegesprek op woensdag 13 november.

Half november krijg je te horen of je bent geselecteerd voor het traineeprogramma en voeren we de arbeidsvoorwaardengesprekken. In januari 2020 begin je met een introductieweek: zo leer je de gemeente meteen goed kennen.

Een inclusieve organisatie
De gemeente Apeldoorn wil een inclusieve organisatie zijn. Want een diverse en inclusieve organisatie is beter voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je kwaliteiten, ervaring en competenties, neem je ook je achtergrond, voorkeuren en persoonlijkheid mee.

Heb je een arbeidsbeperking? We denken graag mee over maatwerk en andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan extra coaching of een aangepast aantal werkuren. Geef in je motivatiebrief aan dat je een arbeidsbeperking hebt, maar focus vooral op wat jij aan onze organisatie toevoegt!

 

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-149

Startdatum:

02-09-2019

Sluitingsdatum:

29-09-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Eline Wijnhoud
tel.: +31 55 580 2197

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven