Eenheid Veiligheid & Recht
< Terug naar lijst

Ben jij een veelzijdige adviseur met een specialisatie in Veiligheidskunde? De gemeente Apeldoorn zoekt een nieuwe collega voor een breed en afwisselend pakket aan veiligheidsonderwerpen.

Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

Solliciteren

In verband met het vertrek van één van onze collega’s is de gemeente Apeldoorn voor de eenheid Veiligheid en Recht, team Rechtsbescherming Advies en Veiligheid op zoek naar een Adviseur Openbare Orde en Veiligheid.

De gemeente Apeldoorn is als stad en organisatie volop in beweging. Met ruim 160.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. De organisatie bestaat uit 1.300 medewerkers verdeeld over 11 eenheden, waaronder de eenheid Veiligheid en Recht.

We zijn een open en ambitieuze organisatie, met volop kansen voor ontwikkeling. Wat nieuwe medewerkers opvalt is de informele sfeer en de open en behulpzame houding van collega’s. Verder zijn we betrokken, uitnodigend en slagvaardig; dit zijn de kernwaarden die je terugziet in ons werk en onze houding. Met ons werk dragen we bij aan de drie strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie - met duurzaamheid als rode draad.

Over de eenheid
Veiligheid en Recht De kerntaken van de eenheid Veiligheid en Recht zijn veiligheid, juridische kwaliteitszorg en het bewaken van de relatie burger-overheid. In de aanpak van bestuurlijke vraagstukken is de eenheid Veiligheid en Recht de juridisch gespecialiseerde partner. In het relatiebeheer met verbonden partijen verzorgen en onderhouden wij de goede juridische omgeving. Verder levert de eenheid haar bijdrage zodat de producten van de gemeente van juridische kwaliteit zijn. Veiligheid is een kerntaak van de overheid. De adviseurs, controleurs en handhavers gaan voor een schoon, heel en veilig Apeldoorn. De eenheid adviseert de burgemeester bij rampen en crises, of bij het toepassen van bijzondere wettelijke (nood-)bevoegdheden als gebiedsontzeggingen, huisverboden, veiligheidsverklaringen, e.d.

Over het team
Binnen het team Rechtsbescherming Advies en Veiligheid zijn zowel juristen als veiligheidsadviseurs werkzaam.

Wat ga je doen
De onderwerpen waarvoor we versterking zoeken zijn met name op de beleidsmatige onderwerpen; ondersteuning bij het integraal veiligheidsplan, huiselijk geweld en kindermishandeling, huisverboden, aanpak van overlast gevende personen, veiligheidsadvisering bij (nieuw)bouwprojecten, werken aan de verbetering van de informatievoorziening/data, het tegengaan van digitale criminaliteit, het tegengaan van drugsproductie, het uitvoering van bestuursrechtelijke handelingen, ondersteunende werkzaamheden op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing en eventuele andere taakvelden op het gebied van veiligheid. Het takenpakket kan wisselen. Bij deze functie hoort ook het draaien van piketdiensten!

Wat heb je nodig
Wij zoeken collega's met minimaal een HBO niveau (diploma Veiligheidskunde) en drie jaar ervaring in het veiligheidsdomein.

Wij bieden je: 

  • Een functie van 36 uur in een open en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. 
  • Een salaris van minimaal € 2.591,- (schaal 9) en maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand bij een 36-urige werkweek.
  • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar budget (IKB) bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering, besteedt.

Je komt in een enthousiast team waar je ingezet wordt op een breed pakket van veiligheidsonderwerpen.

Contactinfo
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maaike Boomkamp, Programmamanager Veiligheid via telefoonnummer (055) 580 13 25.

Solliciteren?
Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. We zien je reactie graag uiterlijk 6 september tegemoet. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-134

Startdatum:

12-08-2019

Sluitingsdatum:

06-09-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Maaike Boomkamp
tel.: +31 555801325

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven