Eenheid Publiek, Ondernemen & Wijken
< Terug naar lijst

Relatiemanager Zorg & IT

Solliciteren

Tijdelijke functie met uitzicht op vast, voor 32 - 36 uren per week.

Volg jij ruimtelijk economische ontwikkelingen op de voet en wil jij bijdragen aan de economische ontwikkeling van de 11de stad in Nederland? Weet jij partijen en opgaven aan elkaar te verbinden en kan je het abstracte vraagstukken vertalen naar concrete acties? Voor het team Economische Zaken zijn we op zoek naar een relatiemanager Zorg & IT.

De gemeente Apeldoorn is als stad en organisatie volop in beweging. Met ruim 160.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Apeldoorn heeft drie strategische doelen: Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie. Met duurzaamheid als rode draad. De organisatie bestaat uit 1.300 medewerkers verdeeld over 11 eenheden, waaronder de eenheid Publiek, Ondernemen & Wijken. Samen werken we vanuit de kernwaarden: betrokken, uitnodigend en slagvaardig.

Het team Economische Zaken
Als team Economische Zaken zijn wij de ogen en oren van de Apeldoornse economie. Wij kennen het lokale bedrijfsleven als geen ander en weten relevante economische ontwikkelingen tijdig te signaleren. Wij zijn klankbord voor het georganiseerd bedrijfsleven en adviseren het bestuur en andere disciplines binnen de gemeente. Ons werk doen wij met enthousiasme en de nodige dosis lef, wij zijn van het doen!

Het team bestaat uit 14 gedreven adviseurs en wordt aangestuurd door Reinou de Haan. Binnen het team werken relatiemanagers, beleidsadviseurs en acquisiteurs voor bedrijven. We zijn een multidisciplinair team met veel verschillende achtergronden. Onze adviseurs staan met de voeten in de klei en hebben een stevige rol buiten en binnen de gemeente.

Onze werkzaamheden zijn heel breed: van adviseren over de economische koers van de gemeente tot het ondersteunen van ondernemers bij vergunningaanvragen. Binnen het economische domein werken we aan het versterken van de 5 speerpuntsectoren (Zorg, Media & IT, Maakindustrie, Vrije tijd en Logistiek). Samen met het bedrijfsleven hebben we de Economische Uitvoeringsagenda 2018 – 2021 opgesteld en daar zijn we nu druk met de uitvoering hiervan.

Functieomschrijving
Je bent dé accountmanager voor de sectoren Zorg & IT. Je zorgt dat de individuele bedrijfsbelangen worden afgewogen ten opzichte van de verschillende gemeentelijke belangen. Je legt actief contacten met het georganiseerd bedrijfsleven. Je werkt daarbij nauw samen met de andere relatiemanagers, de beleidsadviseurs Economische Zaken en de accountmanagers van Lucrato.

De relatiemanager Zorg en IT

  • is het eerste aanspreekpunt (intern en extern) respectievelijk accounthouder voor het bedrijfsleven inde sectoren IT en Zorg
  • is in staat om de ontwikkeling van een speerpuntsector te initiëren en de verschillende actoren daarin met elkaar te verbinden
  • is in staat voor een bedrijfssector respectievelijk -cluster een netwerkorganisatie op te zetten en door te ontwikkelen
  • kan als vertegenwoordiger van de gemeente optreden bij contacten met het bedrijfsleven en deze contacten onderhouden
  • neemt deel aan diverse overlegvormen tussen gemeente en bedrijfsleven op verschillende niveaus en bereidt deze voor, heeft vooral een procesrol en is daarbij in staat om vanuit die rol inhoudelijk te adviseren.

Functie-eisen
De relatiemanager bedrijven handelt proactief, is uitnodigend, slagvaardig en enthousiast. Je kunt goed communiceren met mensen van allerlei pluimage (intern en extern), bent een netwerker en  kan overzicht behouden op complexe processen en signaleert opgaven en behoeften binnen de sector.  

Je hebt een hbo of academisch werk- en denkniveau. Je beschikt over goede contactuele eigenschappen en drukt je zowel mondeling als schriftelijk uit op een hoog niveau. Ook heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en kun je goed netwerken. Je beschikt over enkele jaren werkervaring en je bent in staat om een serieuze gesprekspartner namens de gemeente Apeldoorn te zijn voor directies van grote organisaties. Ervaring binnen en affiniteit met het bedrijfsleven is een pre. Daarnaast ben je stressbestendig, heb je gevoel voor humor en vind je het geen probleem om ook buiten kantooruren aan het werk te zijn.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden je een functie van 32-36 uur in een open en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 4.859,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding. Hierbij hoort een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket en de ruimte hier zelf keuzes in te maken. Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering, besteedt.

Contactinfo
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Reinou de Haan (hoofd Economische Zaken), 06-22809443.

Solliciteren?
Reageren kan via de solliciteer button op deze website. Wij zien je reactie graag uiterlijk 22 mei tegemoet. 

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-100

Startdatum:

29-04-2019

Sluitingsdatum:

22-05-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Reinou de Haan
tel.: +31 622809443

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven