Eenheid Informatie

Ben jij een collega die interesse en kennis heeft in de wereld van data en daarnaast specifieke kennis heeft op het terrein van financiën, dan ben jij de dataspecialist die wij zoeken. Als dataspecialist beheers je business intelligence met kennis van het vakgebied financiën. Je denkt vanuit processen en systemen en zet deze in om processen te verbeteren. Een belangrijke opgave voor dit jaar is dat je verder gaat met de ontwikkeling van standaardrapportages. Deze opgave is inmiddels door een extern bureau in gang gezet. Er zijn diverse specialismen binnen het team: geo-data, business intelligence en statistiek en onderzoek De andere specialismen ken je, hierin kun je je de komende jaren ontwikkelen.

Dit ga je doen 
Je adviseert, ontsluit, analyseert, duidt, presenteert en visualiseert gegevens en statistische informatie voor tactische (financiële)  vraagstukken in diverse vormen (dashboard, kaarten, rapportages, statistiek en onderzoek en data science). Jouw focus is het komende jaar vooral gericht op het beheren en ontwikkelen van de (standaard) rapportages voor de eenheid Financiën en Control, deze worden vanuit Cognos ontsloten. Je denkt mee met en adviseert klanten om met behulp van datatools kwaliteitsverbeteringen in bijv. werkprocessen te realiseren. Je verzamelt en vertaalt data en informatie op een toegankelijke en bruikbare wijze voor beleidsontwikkeling en –ondersteuning. Je neemt deel aan projecten. Je geeft workshops en presentaties aan klanten rond gebruik van data producten. Je leukste uitdaging is het ontwikkelen van nieuwe dataproducten en het bijhouden van ontwikkelingen en innovaties op het vakgebied. Waar nodig richt je (in de toekomst) ETL scripts in voor datawarehousing.

Dit bieden we je

  • Een aanstelling voor 32-36 uur per week.
  • Een salaris van minimaal € 2.591,- (schaal 9) en maximaal € 4.225,- bruto per maand (schaal 10) bij een 36-urige werkweek.
  • Een flexibel budget van 17,45% bovenop je salaris. Je kunt dit budget gebruiken zoals je zelf wil: voor je ontwikkeling, vakantiegeld, korting op vervoer of een ander fiscaal voordeel.
  • Je werkt in een enthousiast team dat samenwerken en klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Het team staat voor een grote uitdaging omdat informatie gestuurd werken de toekomst is.

Dit vragen we van je
Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau met voorkeur voor een opleiding die aansluit bij het specialisme business intelligence. Je hebt specifieke kennis van met name Cognos en eventueel van ArcGis, FME desktop, SPSS en Infographics. Je hebt kennis van het proces van de (gemeentelijke) begroting en verantwoording en kunt dit vertalen naar data en rapportages. Je bent flexibel in het gebruik van tooling om data te visualiseren en analyseren. Je werkt zelfstandig en nauwkeurig, bent leergierig, innovatief, klantgericht en communicatief vaardig. Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en een kritisch denkvermogen. Je beschikt over voldoende omgevingsbewustzijn. Je bent in staat om boven de materie te hangen, waardoor je in staat bent om een overall beeld te ontwikkelen.

Dit is handig om te weten
Reageren op deze vacature kan via de solliciteer button op deze website. Wij zien je reactie graag uiterlijk 24 april tegemoet. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Heleen Brandt, teammanager team Informatie- en Gegevensdiensten op (055-580 1286 of h.brandt@apeldoorn.nl). De sollicitatiegesprekken vinden plaats begin mei. 

Werken voor Apeldoorn
...betekent werken voor een open en ambitieuze organisatie. Met 162.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. Met zo’n 1.350 collega’s dragen we bij aan de strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als gezinsstad, duurzaam en ondernemend Apeldoorn en een toeristisch toplandschap.

Iedereen doet mee
De gemeente Apeldoorn is een inclusieve organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je achtergrond en voorkeuren met je mee. Je bent welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-75

Startdatum:

10-04-2019

Sluitingsdatum:

24-04-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Heleen Brandt
tel.: +31 55-580 2860

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven