Eenheid Organisatie
< Terug naar lijst

Salarisadministrateur

Solliciteren

Tijdelijke functie voor de duur van 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging, voor 24 - 32 uren per week.
HR 21 functienaam: Medewerker Bedrijfsvoering II.

Bedrijfsinformatie

De gemeente Apeldoorn telt ruim 160.000 inwoners en is als stad en organisatie volop in beweging. De stad vervult met Deventer en Zutphen een centrumfunctie in de Stedendriehoek. Apeldoorn is één van de belangrijkste werkgelegenheidscentra in Midden-Nederland met (hoofd)vestigingen van onder meer Kadaster, Belastingdienst, Achmea, Remeha en Wegener. Apeldoorn is een groene gemeente met een centrale ligging aan de rand van de Veluwe. Apeldoorn heeft drie strategische doelen; Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie. Met duurzaamheid als rode draad.

We werken vanuit de kernwaarden: betrokken, uitnodigend en slagvaardig. In de organisatie is samenwerken en leren leidend. De opgave is en was om als organisatie te werken met een gemeenschappelijke ambitie en visie waarbij concern stevig stuurt. Een organisatie met ruim 1.300 medewerkers, die dichter bij haar inwoners opereert en die goedkoper is.

De eenheid Organisatie is voor het team Servicepunt op zoek naar een salarisadministrateur. Dienstverlening en in het bijzonder “Hostmanship” staan centraal in de eenheid Organisatie. Het Servicepunt is het Klant Contact Center voor de medewerkers van de gemeente Apeldoorn. Zij zijn de klanten van het Servicepunt en kunnen hier terecht met hun vragen en meldingen op het gebied van ICT, HRM en facilitaire zaken. Het Servicepunt heeft als doel om klanten via meerdere communicatiekanalen zoveel mogelijk in het eerste contact te helpen. De salarisadministratie is als backoffice team onderdeel van het Servicepunt.

Functieomschrijving

Je bent al geruime tijd werkzaam op het salarisvlak, bij voorkeur bij de overheid. Je ziet het als een uitdaging om voor een juiste en tijdige salarisbetaling voor de medewerkers van de gemeente Apeldoorn en de diverse externe partijen te zorgen. Je maakt gebruik van diverse online toepassingen en de laatste technologische ontwikkelingen in de branche. Daarbij werk je samen met ervaren collega’s in een team Je dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het zelfstandig verwerken van gegevens met betrekking tot salarissen en uitkeringen; 
 • Het controleren van de uitgevoerde salarisruns op volledigheid en juistheid en het uitvoeren van correcties; 
 • Verzamelen, controleren en verwerken van (bruto)salarisgegevens; 
 • Bijhouden van vaste salaris- en inhoudingsgegevens; 
 • Samenstellen respectievelijk verifiëren van (wettelijk) voorgeschreven overzichten en aangiften;
 • Beantwoorden van vragen n.a.v. de salarisproductie;
 • Het ondersteunen bij controles belastingdienst/accountant/ pensioenverzekeraar. Ondersteunen bij vragen vanuit de interne controle;
 • Beantwoorden van vragen van opdrachtgevers en collega’s; 
 • Het signaleren van veranderde wet- en regelgeving en ontwikkelingen op het gebied van salarisadministratie en pensioenregelingen en hierop inspelen.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van het Praktijk Diploma Loonadministratie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een salarisadministratie functie; 
 • Je kennis van de loonbelastingwetgeving en sociale verzekeringen is up to date; 
 • Je hebt affiniteit met moderne online systemen. Ervaring met de systemen van Raet: Beaufort, Gemal en Youforce is een pré;
 • Je bent een klant- en resultaatgerichte persoonlijkheid die nauwkeurig en accuraat werkt;
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt daarnaast een energieke en vriendelijke persoonlijkheid om het team te komen versterken; 
 • Je bent in staat om verbeteringen te signaleren en verbetervoorstellen te doen; 
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • Je bent zelfstandig, proactief, nauwkeurig, analytisch, dienstverlenend en stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Een boeiende en afwisselende functie voor 24-32 uur per week. Het minimum brutosalaris bedraagt € 2.040,-- per maand (aanloopschaal 7) en het maximum brutosalaris bedraagt € 3.376,-- per maand (functionele schaal 8) bij een 36-urige werkweek. Het daadwerkelijke salaris is afhankelijk van je ervaring en opleiding. Het werkgeverschap is in het eerste jaar op basis van payroll belegd bij Driessen.

Contactinfo

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Evelyne van de Vlekkert, teammanager Servicepunt, telefoonnummer 055-5802801.

Solliciteren?

Reageren op deze vacature kan alleen via de solliciteer button op deze website. Vanwege het digitale systeem kunnen we te laat binnengekomen reacties of op een andere manier ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure. Wij zien je reactie graag uiterlijk 24 januari tegemoet. 

Kandidaten vanuit de gemeente Apeldoorn en de Kans-gemeenten die voldoen aan de gestelde criteria hebben voorrang. Resulteren deze gesprekken niet in een geschikte kandidaat, dan worden vervolgens de overige kandidaten in behandeling genomen.

De gemeente Apeldoorn geeft om een inclusieve organisatie. We hechten daarbij waarde aan diversiteit. We nodigen iedereen die zich aangetrokken voelt tot deze functie uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

A2019-5

Vacaturetype / functietype:

Tijdelijk

Werkuren:

Parttime

Startdatum:

09-01-2019

Sluitingsdatum:

23-01-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Evelyne van de Vlekkert
tel.: +31 555802801

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven