Eenheid Ruimtelijke Leefomgeving
< Terug naar lijst

Bestuurlijk Jurist Omgevingsrecht

Solliciteren

Tijdelijke functie voor de duur van twee jaar voor 28-36 uren per week.
De gemeente Apeldoorn is als stad en organisatie volop in beweging. Met ruim 160.000 inwoners zijn we de 11e gemeente van Nederland. De organisatie bestaat uit 1.300 medewerkers verdeeld over 11 eenheden, waaronder de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving.

We zijn een open en ambitieuze organisatie, met volop kansen voor ontwikkeling. Wat nieuwe medewerkers opvalt is de informele sfeer en de open en behulpzame houding van collega’s. Verder zijn we betrokken, uitnodigend en slagvaardig; dit zijn de kernwaarden die je terugziet in ons werk en onze houding. Met ons werk dragen we bij aan de drie strategische doelen van de organisatie: Apeldoorn versterken als comfortabele gezinsstad, het versterken van de positie van Apeldoorn als toeristisch toplandschap en het stimuleren van innovatie in onze veelzijdige economie - met duurzaamheid als rode draad.

Over de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving 
De eenheid Ruimtelijke Leefomgeving is verantwoordelijk voor enerzijds beleid, programmering en investeringen in de fysieke leefomgeving en anderzijds voor ruimtelijke ordening en de juridische-planologische taken die daarmee samenhangen.

Door veranderingen op rijks- provinciaal, regionaal- en lokaal niveau, staat de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving de komende jaren voor een aantal kernopgaves:

  • implementatie van de Omgevingswet;
  • het versnellen van de doelstellingen klimaat, energie, circulaire economie en cleantech; 
  • het verbeteren van de dienstverlening aan inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties;
  • gerichte gebiedsontwikkeling met publiek-private partners, waaronder andere overheden;
  • het verbeteren van de kwaliteit van leven in de buurt, wijk en dorp.

Over het team
Het team Vergunningverlening Wabo is onderdeel van de ruimtelijk juridische keten van ruimtelijke ordening, vergunningverlening, toezicht en handhaving. Het team bestaat uit regisseurs omgevingsvergunningen, administratieve ondersteuning en een bestuurlijk jurist als senior. Deze laatste positie willen we in ieder geval in de aanloop naar de Omgevingswet versterken met een tweede persoon. Functieomschrijving Vanuit een juridische achtergrond adviseer je pro-actief, vernieuwend en strategisch over de koers binnen de ruimtelijk juridische keten. Je coacht en adviseert collega’s bij de behandeling van vergunningaanvragen en je behandelt zelf de meer complexe vergunningaanvragen. Je helpt binnen vergunningverlening expertise en ervaring op te bouwen bij het maken van meervoudige afwegingen en het planologisch mogelijk maken van initiatieven via vergunningen en bestemmingsplanherzieningen. Je bent inhoudelijk het aanspreekpunt voor het bestuur als het gaat om politiek gevoelige dossiers en ontwikkeling van beleid. Binnen het team Vergunningverlening treed je op de voorgrond en neem je duidelijke standpunten in, vooral ook in de samenwerking met andere teams (Omgevingsrecht & Advies en Toezicht & Handhaving). Je denkt mee en adviseert over de doorontwikkeling van de teams en de keuzes die daarin moeten worden gemaakt. Je presenteert je adviezen gezaghebbend, met overtuigingskracht. Je waakt over politieke gevoeligheid, integraliteit en uitvoerbaarheid. Je zorgt voor goede afstemming met en draagvlak bij andere teams in de organisatie.

Functie-eisen
Je hebt hbo/wo diploma in een voor ruimtelijke ordening relevante richting. Je hebt aantoonbaar gedegen kennis van ruimtelijk recht (Wro, Bro, Wabo, Omgevingswet) en kunt deze kennis toepassen in complexe gevallen en in gewone taal overbrengen. Ervaring met zowel het maken van bestemmingsplannen als het behandelen van complexe vergunningaanvragen is een must. Je bent communicatief zeer vaardig. Je hebt een uitstekende pen en kunt dat ook aantonen met eigen werk in besluitvormingstrajecten. Je straalt gezag uit op grond van inhoudelijke kennis, aanpak en persoonlijkheid en je neemt daarmee collega’s op sleeptouw in verandering en verbetering. Je hebt ervaring met het voeren van regie op complexe processen en vraagstukken die om integraliteit vragen. Bestuurlijk gevoelige zaken herken je direct en weet je met oog voor alle belangen die spelen verder te brengen. Je beweegt je soepel in een bestuurlijk/politieke omgeving. Je kunt een complexe situatie snel terugbrengen tot de kern en komt van daaruit met praktische oplossingen. Je houdt van snelheid en transparantie. Je past in de kernwaarden van de gemeente Apeldoorn: Betrokken, Uitnodigend en Slagvaardig.

Wij bieden je: 

  • Een tijdelijke functie voor duur van twee jaar, van 28 - 36 uur per week, in een open en ambitieuze organisatie, met volop ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Een salaris van minimaal € 2.715,- (schaal 10) en maximaal € 4.721,- bruto per maand (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. 
  • Een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar budget (IKB) bovenop je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering, besteedt.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pieter Guis, Teammanager Vergunningverlening Wabo via telefoonnummer (055) 580 24 86.

Solliciteren?
Reageren op deze vacature kan alleen via de solliciteer button op deze website, vanwege het digitale proces kunnen we op een andere manier ingediende sollicitaties niet meenemen in de procedure. Deze vacature staat open zonder einddatum, alle reacties worden zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.  

De gemeente Apeldoorn geeft om een inclusieve organisatie. We hechten daarbij waarde aan diversiteit. We nodigen iedereen die zich aangetrokken voelt tot deze functie uit om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voor deze functie zijn we erg streng in onze selectie. De omschreven functie-eisen zijn daarom harde eisen. Als je niet aan deze eisen voldoet raden we je af om te solliciteren.

Vacature delen op:

Referentienummer:

18-136

Regio:

Gelderland

Vacaturetype / functietype:

Bepaalde tijd

Werkuren:

Fulltime

Startdatum:

17-01-2019

Locatie:

Apeldoorn

Contactpersonen:

Pieter Guis
tel.: +31 555802486

Company homepage:

www.apeldoorn.nl
Terug naar boven